Gezonde school


Voeding

Gezonde voeding draagt bij aan een goede ontwikkeling van kinderen. Daarom willen wij voor ieder kind gezond eten en drinken makkelijk maken op school. En daarvoor hebben we de hulp van de ouders en verzorgers nodig! Dat betekent onder andere dat wij vragen:
  • Een gezonde pauzehap mee te geven, zoals groente en fruit.
  • Gezond eten voor tijdens de lunch in de broodtrommel te doen. Bijvoorbeeld volkorenbrood met 30+ kaas, zuivelspread en notenpasta of pindakaas zonder toegevoegd suiker en zout.
  • Alleen water, thee of halfvolle melk mee te geven. Pakjes en flesjes frisdranken en vruchtensappen bevatten namelijk erg veel suiker.
  • Traktaties klein en niet te calorierijk te maken. Niet-eetbare traktaties vinden we een leuk alternatief.
Bekijk ons volledige voedingsbeleid.

Roken-, drugs- en alcohol

Het schoolterrein van Olivijn is geheel rookvrij. Dit betekent dat er nergens op het terrein gerookt mag worden, ook niet wanneer de kinderen worden gebracht en opgehaald. Dit geldt zowel voor ouders, personeel, taxichauffeurs en andere bezoekers. Zo dragen wij bij aan een rookvrije generatie en werken wij aan de gezonde schoolaanpak.

Meer informatie over dit onderwerp kunt u vinden in ons beleid of op de website: rookvrijegeneratie.nlof via JGZ Almere

Bewegen- en sport

De leerlingen van Olivijn krijgen twee keer in de week bewegingsonderwijs van een vakdocent. Plezier in bewegen staat voorop bij deze lessen waarbij de leerlingen kennis maken met de 12 verschillende leerlijnen van bewegen. Ook is er aandacht voor de persoonlijke- en sociale ontwikkeling van de leerlingen.
Daarnaast krijgen de leerlingen bewegingsonderwijs in het water aangeboden, hierbij laten we de kinderen kennis maken met bewegen in het water. Deze lessen zijn structureel en gebaseerd op geboorte jaar.

Meer informatie over bewegen en sport op Olivijn vindt u hier.