Verlenging Maatregelen Coronavirus t/m 28 april

02-04-2020
Dinsdagavond heeft het kabinet aangegeven dat de maatregelen voor het onderwijs van kracht blijven tot en met 28 april.

Dat betekent dat wij het thuisonderwijs en de opvangmogelijkheid in ieder geval tot de meivakantie continueren en ouders en kinderen daarbij zo goed mogelijk blijven ondersteunen. Het is fijn om te zien dat er steeds beter met alle beschikbare middelen wordt gewerkt. Dat helpt in het contact en in de ondersteuning voor het thuisonderwijs.

Inzet ICT
Omdat er niet in ieder huis voor ieder kind een device (= laptop, smartphone of tablet) aanwezig is, hebben wij als Stichting Almere Speciaal een aanvraag gedaan voor extra laptops bij de overheid. Gisteravond hebben wij vernomen dat wij de laptops niet krijgen en vandaar dat wij nu als stichting deze laptops hebben moeten aanschaffen. Wij hopen deze dan in de loop van volgende week bij de betreffende leerlingen af te kunnen leveren.
Voor het geval we tekort hebben, schaffen we als stichting extra laptops aan. In alle gevallen geldt dat de laptops in bruikleen worden gegeven

Opvang
Wij houden ons voor de opvang aan de richtlijnen van het RIVM:
www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/kinderopvang/cruciale-beroepen
Bij de opvang van leerlingen proberen we zo veilig mogelijk te werken maar helaas is het afstand houden bij veel van onze leerlingen een onmogelijke opgave. We wassen daarom extra onze handen en proberen zoveel mogelijk de leerlingen en medewerkers op gepaste afstand te houden door ons te verspreiden over de lokalen. 

Studiedag en lustrumdag
Met de verlenging van het thuisonderwijs komt ook de studiedag van donderdag 9 april te vervallen. Deze donderdag gaan we gewoon door met thuisonderwijs en opvang.
Vrijdag 10 april en maandag 13 april is de school wel gesloten in verband met Goede Vrijdag en Pasen. Dan is er dus geen extra ondersteuning in thuisonderwijs.
Ook de lustrumdag van 28 mei vervalt (omdat deze voor 1 juni is) en wordt, net als de studiedag, verplaatst naar een datum na de zomervakantie!